Et hyggelig sted å være, et godt sted å lære.

  • Utskrift
  • Print
  • Del på
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kl. B - Bil

Kl. B - Personbil
Hos oss får du god og effektiv opplæring til førerkort på bil. 
Fra oppstarten med B-opplæring i 1998 og fram til i dag har vi hatt under 7% stryk på praktisk førerprøve.     


Vi tilbyr flere teorikurs gjennom året. Dette er ikke obligatoriske kurs, men en absolutt fordel for deg som vil bli ferdig med teorieksamen klasse B med bestått som resultat.
Praktik opplæring på lettkjørt personbil.  Vi bruker Mazda 3 med dieselmotor til opplæring klasse B og BE.
Den praktiske opplæringen starter med trinn 2 der du øver på å betjene bilen, igangsetting og stans, opp- og nedgiring, krypekjøring, bakkestart, bremsing og svinging.
Når du behersker disse øvelsene, kjører vi på veg med lite trafikk, og sammenfatter de forskjellige øvelsene ute i forskjellige kryss, motbakker og utforbakker. Her skal du også lære rygging, vending og parkering.
Når dette er på plass, er du klar for den første obligatoriske veiledningstimen. Her skal du og læreren sammen bli enige om du er klar for å frigjøre din konsentrasjon til trafikken rundt deg, eller om du fortsatt konsentrerer deg om å betjene bilen.   
Trinn 3 starter gjerne med en demonstrasjonstur der læreren kjører. I trinn 3 skal du øve på trafikal tilpasning og samhandling med andre trafikanter både i bymiljø og på landevei med større hastighet.                                                                                 
Trinn 3 inneholder også sikkerhetskurs bane. Dette er et obligatrisk kurs der du skal lære noe om sikring av personer og gods i bil.
I tillegg skal du få finne ut ganske mye om hvordan bilen oppfører seg på veg med forskjellig grad av glatt føre, og gjennom de erfaringer du gjør bli bevisst på risiko ved kjøring på glatt føre.
Dette kurset gjennomfører vi på NAF sin bane i Malmedalen..
Trinn 3 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime der du og læreren blir enige om du nå er klar for å kjøre trygt og sikkert i trafikken på egen hånd, uten at læreren behøver å hjelpe deg.
Trinn 4 består blant annet av sikkerhetskurs vei. Denne deler vi som regel opp i to deler. Del en benytter vi blant annet til å videreutvikle selvstendig kjøring på landevei og forbikjøringer.
På del to skal du planlegge en kjørerute som du gjennomfører helt selvstendig.      

Før du påbegynne opplæring til førerkort klasse B må du ha fullført Trafikalt grunnkurs.
Bevis på Trafikalt grunnkurs og legitimasjon må du huske å ta med til kjøretimerne.

 


 
Publisert med Digipoint - MyDiSafe Publishing CMS